Vervanging core-router ZO!34

Bij streekomroep ZO!34 was er steeds vaker sprake van problemen met de internetverbinding, in veel gevallen loste een herstart van de router in de studio het probleem op. Met meer dan 5 arbeidsjaren en een steeds intensiever gebruik, door een eigen intranet, veel VPN-tunnels en een grotere behoefte aan internetverkeer was de router de omroep langzamerhand uit zijn jasje gegroeid.

Voor ZO!34 heb ik daarom een Cloud Core Router van MikroTik geadviseerd, vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding, uitgebreide configuratiemogelijkheden en om ook ruimte te bieden aan verdere groei.

Na de aanschaf heb ik in een offline configuratie-sessie de router geconfigureerd zoals deze door ZO!34 ingezet ging worden, met daarbij vooral aandacht voor de NAT en firewall regels die noodzakelijk zijn om een soepele overgang naar productie mogelijk te maken. Door deze offline voorbereiding kon er met minimale down-tijd overgeschakeld worden naar deze router.

Voor de ombouw had ik een complete nacht uitgetrokken, maar achteraf bleken de belangrijke verkeersstromen, voor bijvoorbeeld het intranet van de omroep direct door te lopen, daardoor kon er veel tijd bespaard worden. Enkel in de configuratie van de VPN accounts hoefde na het in productie nemen gefixt worden, en dankzij de gewonnen tijd was dit ook binnen twee uur opgelost.

Heeft u ook behoefte aan een nieuwe router? Neem contact met mij op, ik adviseer u graag en help u verder met de overgang naar de nieuwe situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *