Diensten

Mikrotik & RouterOS support

Sinds 2015 heb ik kennis gemaakt met de netwerkproducten van MikroTik. MikroTik is een Lets bedrijf dat sinds 1996 routers en wireless netwerkapparatuur maakt.

Ik heb de netwerkapparatuur van MikroTik vaak gebruikt voor point-to-point of point-to-multipoint WiFi-oplossingen voor evenementen en radio- en tv-uitzendingen. Daarnaast werk ik ook steeds vaker met de routers van MikroTik voor de belangrijkste infrastructuren.

MikroTik heeft een eigen, uitgebreid OS ontwikkeld voor hun routers en wireless devices, RouterOS. Dit is een zeer krachtig en uitgebreid OS met daarin veel mogelijkheden.

Ik help u graag met het in gebruik nemen van de MikroTik-hardware en de configuratie hiervan.

Netwerken

Heeft u hulp nodig in het opzetten van de netwerkinfrastructuur voor uw midden- of kleinbedrijf? Ik help u graag op weg, tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen en bepalen we de beste strategie voor uw netwerk.

Zaken als NAT, Routing, Firewalling en VPN zijn geen bijzondere verzoeken en we helpen hier u graag, van begin tot eind mee op weg.

Ik heb ervaring met diverse typen netwerkapparatuur, waaronder MikroTik, Draytek, HP Aruba en Cisco.

WiFi-netwerken

Regelmatig heb ik op evenementen en voor radio- en tv-uitzendingen van ZO!34 mijn kennis van wireless point-to-point netwerken in kunnen zetten. Een wireless point-to-point verbinding kan aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van het aanleggen van bekabelde netwerken, ook over langere afstanden kan met de juiste apparatuur een prima snelheid behaald worden.

Serverbeheer

Servers vormen een vitaal onderdeel van iedere IT-infrastructuur. Door werkzaamheden voor RTV Emmen & ZO!34 heeft Bram de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het beheer van Ubuntu, CentOS, en Windows netwerken. Ook op het gebied van server-virtualisatie zijn wij in staat om u goed te kunnen begeleiden.

Desktopsupport

Vragen over de inrichting en installatie van een MacBook, iMac of Windows laptop of PC? Door de kennis en ervaring die ik opgedaan heb ben ik ook in staat u te helpen met de vraagstukken op dit gebied, en dat tegen geringe kosten.